به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی، مهندس "ابوطالب شفقت" استاندار خراسان شمالی در مراسم بهره برداری از طرح بندانحرافی "قرهخانبندی" گفت: این طرحها از بهترین طرحهای به بهرهبرداری رسیده در دهه فجر امسال است.
او با تاکید براستفاده بهینه از آب کشاورزی، خواستار اجرای روشهای بهینه آبیاری در زمینهای پایین دست بندهای انحرافی استان شد و افزود: بهرهبرداری بهینه از آب کشاورزی باید در اولویت برنامههای مدیران و بهرهبرداران آب قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی نیز گفت: برای اجرای پنج طرح مدیریت منابع آب این استان که همزمان با دهه فجر 89 به بهرهبرداری رسید بیش از40 میلیارد ریال هزینه شده است و بیش از سه هزار نفر از مردم استان از آن مزایای آنها بهرهمند میشوند.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان شمالی مهندس علیرضا عامری افزود: این طرحها شامل سه بند انحرافی، دو ایستگاه پمپاژ و کانالهای انتقال آب آنها و مرحله نخست طرح هوشمند سازی شمارشگرهای چاههای آب کشاورزی در استان است.
او هدف از اجرای این طرحها را تامین حقآبه روستاهای مورد نظر، افزایش بهرهوری انتقال آب توسط پوشش کانال، افزایش سطح زیر کشت آبی، افزایش عملکرد محصولات کشاورزی و جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها اعلام کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان شمالی افزود: بند انحرافی قره خانبندی توان انحراف 10 میلیون متر مکعب آب در سال را دارد با اعتبار حدود 10 میلیارد ریال ساخته شده است.
او گفت: این بند با هدف تامین حقآبه روستای قرهخانبندی، اوزن بیجه، سرچشمه و کلاته شهسوار، افزایش بهرهوری انتقال آب توسط پوشش کانال، افزایش سطح زیر کشت آبی و افزایش عملکرد محصولات کشاورزی ساخته شده است.
به گفته مهندس عامری، بند انحرافی قتلیش با توان انحراف 13 میلیون و 120 هزارمتر مکعب آب در سال و پوشش 650 هکتار زمین کشاورزی منطقه بر روی رودخانه قتلیش در شهرستان بجنورد در فاصله 69 کیلومتری مرکز استان ساخته شده است.
او هدف از ساخت این بند با اعتبار بیش از یک میلیارد ریال را استفاده بهینه از منابع آب موجود، زمینهای حاصلخیز و نیروی کار و تخصص موجود در منطقه اعلام کرد.
وی گفت: تامین حقآبه روستاها، افزایش بهرهوری انتقال آب، افزایش سطح زیر کشت آبی، افزایش عملکرد محصولات کشاورزی و جلوگیری از مهاجرت روستاییان از دیگر اهداف اجرای این طرح است.
وی افزود: بند انحرافی و ایستگاه پمپاژ امانلی که در 125 کیلومتری شمال غرب شهر بجنورد و بالادست روستای امانلی بخش راز و جرگلان ساخته شده توان تحمل و عبور 295 مترمکعب آب بر ثانیه از سیلابهای منطقه را دارد.
او گفت: بند انحرافی امانلی دارای یک ایستگاه پمپاژ با توان جابجایی 360 لیتر آب در ثانیه است و مجموع این طرح با 16 میلیارد ریال اعتبار و با هدف تامین حقآبه اراضی کشاورزی روستای محروم و دور افتاده امانلی و افزایش راندمان کشاورزی 285 هکتار از اراضی تحت پوشش ساخته شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان شمالی افزود: ایستگاه پمپاژ کلاته کاریز که در فاصله 55 کیلومتری شمال غربی مرکز بخش مرزی رازوجرگلان ساخته شده است، توان جابجایی یکصد لیتر برثانیه آب را برای آبیاری یکصد هکتار از اراضی کشاورزی روستای کلاته کاریز دارد.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان شمالی مدیرعامل این شرکت اعلام کرد: شهرستان اسفراین به عنوان مرحله اول کار نصب شمارشگرهای هوشمند چاههای کشاورزی در استان انتخاب شده و کار نصب 400 کنتور هوشمند آب و برق در چاههای دشت اسفراین و صفی آباد آغاز شده است.
مهندس عامری گفت: با نصب مرحله اول کنتورهای هوشمند آب و برق در شهرستان اسفراین حدود 42 درصد اضافه برداشت از کسری مخازن آب زیرزمینی در استان مهار خواهد شد. او اعلام کرد: با نصب این کنتورها 30 درصد چاههای برقی کشاورزی استان زیر پوشش این سامانه قرار خواهد گرفت و در صورت تحقق اعتبار مورد نیاز، یکهزار و 200 کنتور هوشمند آب و برق چاههای کشاورزی نیز تا پایان سال 91 در این استان نصب خواهد شد.
همزمان با بهره برداری از بند انحرافی روستای قره خان بندی، شورای اسلامی و اهالی این روستا با اهدای لوح تقدیر از مدیرعامل شرکت و مدیران اجرایی این طرح قدردانی کردند.