به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان شمالی مهندس علیرضا عامری مجموع حجم آب ذخیره شده در مخازن سدهای خراسان شمالی را در شرایط کنونی 105 میلیون متر مکعب اعلام کرد و گفت: این مقدار در مقایسه با ذخایر سدهای استان در زمان مشابه سال گذشته تفاوت چندانی ندارد.
وی گفت: در 11 ماه گذشته سال جاری 64 میلیون متر مکعب آب وارد مخازن سدهای استان شده و در همین مدت 61 میلیون متر مکعب آب برای مصارف کشاورزی و محیط زیست از سدهای استان رها شده است.
او تاکید کرد: کشاورزان باید از کشت محصولاتی که نیاز به آب فراوان دارند خودداری کنند تا در زمان اوج نیاز آبی با کمبود آب مواجه نشوند.
مهندس عامری تصریح کرد: سد شیرین دره با حدود 36 میلیون متر مکعب بیشترین حجم خروجی آب را از ابتدای امسال داشته و در همین مدت بیش از 41 میلیون متر مکعب آب به مخزن این سد وارد شده است.
او گفت: از هریک از سدهای اسفراین و شیروان نیز به ترتیب 13 و 11 میلیون متر مکعب آب از ابتدای امسال رها شده است که در این میان سد شیروان حجم خروجی آب آن از ورودی بیشتر است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی توان تنظیم پنج سد ساخته شده در خراسان شمالی را 165 میلیون متر مکعب ذکر و تصریح کرد: ذخایر آب سدهای شیروان ، اسفراین و چری در این استان طی دو سال اخیر به شدت کاهش یافته است.
مهندس عامری، نقش بهره برداران از منابع آب سطحی استان را مهم خواند و گفت: کشاورزان و بهرهبرداران باید با مدیریت درست و هدفمند، از منابع آبی استان به صورت بهینه استفاده نمایند.
وی افزود: روند خشكسالي و کاهش ذخایر آب استان به گونهاي است كه در سالهاي آینده نيز با اين مشکل و پیامدهای آن مواجه هستیم.
وي خاطرنشان كرد: مقوله كمبود آب علاوه بر کشاورزان بايد دغدغه همه مسؤولان نیز باشد بنابراين اين كمبود بايد به صورت جدي و با همکاری بهرهبرداران و مسوولان مرتبط مديريت شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان شمالی گفت: تدوین برنامههاي زراعی سالانه با توجه به کمبود و مقدار منابع آب بیش از پیش ضرورت دارد.