به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی مهندس "علیرضا عامری" افزود: این پساب در صورت تصفیه صحیح می تواند علاوه بر تغذیه آبخوانهای زیرزمینی و پایداری لایههای زمین در مصارف کشاورزی نیز استفاده شود.
وی گفت: مدیریت پسابهای فاضلاب شهری مقوله بسیار مهمی در جهان امروز است و تاثیر گسترده پسابهای فاضلاب در بهداشت عمومی و سلامت مردم، ضرورت مدیریت پسابهای فاضلاب شهری و صنعتی را بیش از پیش خاطرنشان می سازد.
او افزود: پساب تصفیه خانه فاضلاب بجنورد می تواند برای توسعه فضای سبز این شهر مورد استفاده قرار گیرد و در صورت تایید سازمان حفاظت محیط زیست، برای سایر مصارف کشاورزی نیز قابل استفاده خواهد بود.
وی تاکید کرد: "این پساب برای استفاده باید استانداردهای مورد تایید اداره کل حفاظت محیط زیست را داشته باشد و تصفیه فاضلاب بجنورد و تحویل پساب عاری از عناصر و فلزات آلوده کننده جزو وظایف شرکت آب و فاضلاب شهری است که گزارشهای این شرکت بیانگر کیفیت نسبتا مطلوب پساب خروجی این تصفیه خانه است."
به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان شمالی, در شرایط کنونی یک سوم پساب حاصل از تصفیه خانه فاضلاب بجنورد برای آبیاری فضای سبز به شهرداری تحویل می شود و ساماندهی مسیر انتقال بقیه پساب برای انتقال به مسیر خروجی حوضه آبریز بجنورد در دست اجرا است.
مهندس عامری تاکید کرد: هرگونه بهرهبرداری کشاورزان حاشیه شرقی بجنورد از پساب تصفیه خانه این شهر بدون اطلاع و مجوز از شرکت آب منطقهای به لحاظ قوانین بهرهبرداری از منابع آب سطحی، غیرمجاز است و با متخلفان برخورد خواهد شد.
براساس داده های وب سایت شرکت و آب و فاضلاب شهری خراسان شمالی، تصفیه خانه شهر بجنورد برای دو مرحله اجرایی و در مجموع برای 219 هزار نفر با ظرفیت 52هزار و 900 متر مکعب در شبانه روز طراحی شده که مرحله اول آن برای جمعیت 40 هزار نفر با ظرفیت بیش از هفت هزار و 600 متر مکعب در شبانه روز، حدود هفت سال پیش به بهره برداری رسید و مرحله دوم این تصفیه خانه قرار است با ظرفیت 12 هزار متر مکعب در شبانه روز، 57 هزار نفر را تحت پوشش قرار دهد.