به گزارش اداره روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان شمالی، مدیرعامل این شرکت در مراسم بهرهبرداری از این شبکه گفت: این بخش از شبکه شامل 38 کیلومتر از کل شبکه آبیاری و زهکشی پایاب سد شیریندره واقع در کرانه چپ رودخانه است.
مهندس "علیرضا عامری" تصریح کرد: شبکه اصلی آبیاری و زهکشی پایاب سد شیرین دره 57 کیلومتر و شبکه فرعی آن 120 کیلومتر طول دارد که پس از اجرای شبکه اصلی، ساخت شبکه فرعی نیز آغاز می شود.
وی هدف از اجراي این شبکه را تحقق بخشي از اهداف ساخت سد شيريندره براي تنظيم آب و بهبود آبياري زمينهاي كشاورزي منطقه اعلام كرد و افزود: با اجراي شبكه آبياري و زهكشي زمينهاي پاياب این سد سالانه 38 ميليون متر مكعب آب براي كشاورزي كنترل و مديريت ميشود.
او گفت: با بهرهبرداری کامل از شبکه آبیاری و زهکشی پایاب سد شیریندره در شهرستان "مانهوسملقان"، بازده آبیاری زمینهای زیر پوشش آن تا 90 درصد افزایش مییابد.
وی تصریح کرد: بازده آبیاری زمینهای منطقه 35 درصد است و با بهرهبرداري از کل اين شبکه، علاوه بر بهبود آبياري بيش از دو هزار هكتار زمين كشاورزي، بيش از سه هزار هكتار از زمينهاي منطقه نيز زير كشت آبي خواهد رفت.
به گفته او مجموع مبلغ اعتبار برآورد شده مورد نیاز برای اجرای کل خطوط اصلی انتقال شبکه آبیاری زمینهای پایاب سد شیرین دره را بیش از 200 میلیارد ریال است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان شمالی اظهار داشت: شیوه رایج آبیاری در منطقه اجرای این شبکه از منابع سطحی است و به توجه به لوله گذاری کل شبکه انتقال, این شبکه توان تامین فشار برای روشهای آبیاری تحت فشار را نیز دارد.
مهندس عامری افزود: در کل زمینهای زیر پوشش در این شبکه آبیاری میتوان از روش آبیاری قطرهای و در بخشی از آن هم میتوان از روش آبیاری بارانی بهره گرفت و در هر دو حالت یاد شده، نیازی به سامانه پمپاژ نیست و این ویژگی میتواند هزینه سرمایه گذاری و بهره برداری از طرحهای آبیاری تحت فشار را کاهش دهد.
سد شیریندره در شهرستان مانه و سملقان، بزرگترین سد استان خراسان شمالی است که توان تنظيم سالانه بيش از 68ميليون متر مكعب آب را دارد و در فروردین 1384 به بهرهبرداری رسیده است.