به گزارش اداره روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی "سید هاشم حسین نژاد" افزود: با پر کردن این چاههای غیرمجاز، چهارمیلیون و 840 هزار متر مکعب آب زیرزمینی در دشت شیروان – فاروج صرفه جویی شده و از برداشت غیرمجاز آن پیشگیری شده است.
وی گفت: این امور برای حفاظت از منابع آب محدوده زیر پوشش خویش دو گروه گشت و نظارت بر منابع آبهای سطحی و زیرزمینی و یک گروه انسداد چاههای غیرمجاز را از چند سال قبل تشکیل داده است.
او تاکید کرد: این گروهها به صورت شبانه روزی در سطح دشت شیروان – فاروج فعال هستند و برمنابع آبی این دشت نظارت می کنند.
وی تصریح کرد: صدور مجوز برای بهره برداری از منابع آب زیرزمینی و سطحی استان براساس نظر کارشناسی کارگروه مدیریت منابع آب شرکت آب منطقه ای و پس از تایید توسط وزارت نیرو انجام می شود.
مدیرامور منابع آب شیروان مشکل عمده دشت شیروان – فاروج را بهره برداری بی رویه و بیش از حد از منابع آب زیرزمینی ذکر کرد و گفت: سطح آب زیرزمینی در این دشت طی 20 سال اخیر 11 متر کاهش یافته است.
مهندس حسین نژاد افزود: در این دشت سالانه 141 میلیون و 660 هزار مترمکعب آب به صورت مجاز و 9 میلیون متر مکعب نیز به صورت غیرمجاز از چاههای دارای پروانه و فاقد پروانه برداشت می شود.
وی خواستار همکاری مردم و کشاورزان در حفاظت ازمنابع آب سطحی و زیرزمینی دشت شیروان – فاروج شد و گفت: غفلت در این زمینه نسلهای آینده را متضرر خواهد کرد.