به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی مهندس "علیرضا عامری" در نشست ارایه دستاورهای پژوهشی این شرکت افزود: مصرف بی رویه و بیحساب منابع آب در بخشهای کشاورزی و عمومی، این منابع را در معرض خطر قرار داده است و تبیین این چالش به منظور نجات آب، توجه و عزم عمومی مسوولان و مردم نیاز دارد.
وی تاکید کرد: حفظ منابع آب استان برای توسعه پایدار منطقه و مصارف نسلهای آینده در گروه توجه ویژه عمومی به ارزش و جایگاه آب است و تمامی امکانات و تجهیزات ممکن برای نجات آب باید به کار گرفته شود.
او با اشاره به اهمیت حفظ منابع آب زیرزمینی در توسعه پایدار به مقایسه جایگاه ایران در بین کشورهای منطقه پرداخت و گفت: ما در کشورهای منطقه کمترین توجه را برای حفظ منابع آب زیرزمینی داشتهایم.
وی گفت: در کشور سالانه 6 میلیارد متر مکعب آب زیرزمینی به صورت غیرمجاز بیش از توان تغذیه آبخوانهای این منابع برداشت میشود در حالیکه هیچ جایگزینی برای جبران کسری این منابع نداریم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان شمالی افزود: در این استان سالانه بیش از 70 میلیون متر مکعب آب زیرزمینی به صورت غیرمجاز و بیش از توان تغذیه آبخوانهای استان برداشت میشود که همین امر موجب شده وضعیت منابع آب زیرزمینی سه دشت استان در وضعیت بحرانی قرار گیرد.
مهندس عامری گفت: به همین علت توسعه بهرهبرداری از منابع آب زیرزمینی در هفت دشت از 11 دشت استان در سالهای اخیر ممنوع شده است.
وی از بین رفتن آبخوان و سفرههای آب زیرزمینی و کاهش ظرفیت تغذیه منابع آب زیرزمینی و به تبع آن نشست زمین و وارد شدن خسارت سنگین به زیرساختها و تاسیسات زیربنایی، کاهش کیفیت منابع آب موجود و هجوم آبهای شور، خشک شدن قنوات و چشمهها، بایر شدن زمینهای کشاورزی و ایجاد بیکاری و هجوم کشاورزان به شهرها را از جمله پیامدهای ناگوار برداشت بی رویه از آبهای زیرزمینی ذکر کرد.
نشست ارایه دستاوردهای پژوهشی شرکت آب منطقهای خراسان شمالی با موضوع بررسی هجوم آب شور از کویر مرکزی به آبخوان دشت اسفراین توسط آقای دکتر کرمی و مدلینگ جریان پساب صنعتی در رودخانه با استفاده از CFD برای مدیریت منابع آب و محیط زیست توسط آقای مهندس مهاجر هر دو از دانشگاه صنعتی شاهرود روز چهارشنبه در این شرکت برگزار شد.