به گزارش اداره روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان شمالی "مهندس رضا نعیمی " گفت: استان خراسان شمالی رودخانههای زیادی دارد اما این رودها مانند گذشته پر آب نیستند
وی تصریح کرد: آبدهی حوضه آبریز اترک در سال زراعی گذشته با 21 درصد و نسبت به میانگین دراز مدت 10 ساله، 54 درصد کاهش یافته است.
او افزود: در حوضه آبریز کال شور نیز آبدهی رودخانه ها نسبت به سال زراعی گذشته 28 درصد و نسبت به متوسط درازمدت 47 درصد کاهش یافته است .
وی افزود: اصل زندگی این استان به کشاورزی وابسته است و این در حالی است که بارندگی ها در سالهای اخیر در این استان هر سال کاهش یافته است و مدیریت حفظ و بهره برداری بیشتر از این منابع را سخت تر کرده است.
وی نقش بهره برداران از منابع آب سطحی استان را مهم خواند و گفت: تدوین برنامههاي زراعی سالانه با توجه به کمبود و مقدار منابع آب بیش از پیش ضرورت دارد و کشاورزان و بهرهبرداران باید با مدیریت درست و هدفمند، از منابع آبی استان به صورت بهینه استفاده نمایند.
مهندس نعیمی خاطرنشان كرد: مقوله كمبود آب علاوه بر کشاورزان و صاحبان صنایع بزرگ، بايد دغدغه همه مسؤولان نیز باشد بنابراين اين كمبود بايد به صورت جدي و با همکاری بهرهبرداران و مسوولان مرتبط مديريت شود.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اظهار داشت: از سازمان جهاد کشاورزی انتظار داریم با تعریف الگوی کشت کم آب طلب در مناطق مختلف و اطلاع رسانی به کشاورزان برای حفاظت و بهره برداری هر چه بیشتر از آب های سطحی این شرکت را یاری کند.
او تاکید کرد : شیوههای آبیاری تحت فشار ، اجرای آب بندها ، مرمت انهار و رودخانه ها راندمان استفاده از آب را بالامی برد و تهدید کمبود و نبود آب برای نسل آینده نیزکاهش می یابد.
وی با اشاره به اهمیت حفظ منابع آب سطحی گفت: تنها10 درصد منابع آب سطحی به صورت تنظیم شده مورد استفاده قرار میگیرد و بقیه به صورت سنتی استفاده و موجب هدر رفت آب می شود .