به گزارش اداره روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان شمالی مهندس "علیرضا عامری" در دومین نشست ستاد اجرایی تعیین تکلیف چاههای آب فاقد پروانه حفر شده تا سال 1385 در این استان گفت: روند طی شده برای ثبت نام متقاضیان شمول این قانون باید دقیقتر و سریعتر شود.
او افزود: براساس قانون تعیین تکلیف چاههای آب فاقد پروانه بهره برداری (مصوب 1389 مجلس شورای اسلامی)، ملاک شمول این قانون، چاه های فاقد پروانه حفر شده تا پایان سال 1385 است که توسط وزارت نیرو و شرکتهای تابع استانی شناسایی شده باشند.
وی اعلام کرد: ثبت نام برای تعیین تکلیف چاههای آب مشمول این قانون از 25 مرداد ماه امسال در دفاتر پیشخوان دولت آغاز شده و متقاضیان باید با ارائه کارت ملی و سند مالکیت، فرمهای احراز هویت را پر کرده و مراحل ثبت نام را تکمیل کنند.
او گفت: افراد واجد شرایط برای پیش از مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت برای آگاهی از مدارک مورد نیاز می توانند به پایگاه اطلاع رسانی rahnama.wrm.ir نیز مراجعه کنند.
به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی آگهی دعوت از متقاضیان تعیین تکلیف چاههای فاقد پروانه، سه نوبت در روزنامه های محلی استان منتشر شده و تاکنون حدود 50 نفر از متقاضیان واجد شرایط برای ثبت نام به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کردهاند.
مهندس عامری تعداد چاههای فاقد پروانه مشمول قانون تعیین تکلیف چاههای فاقد پروانه در خراسان شمالی را در مرحله نخست با لحاظ کرد شرط زمانی حفر چاهها بیش از 700 حلقه اعلام کرد و گفت: براساس قانون مصوب ابلاغی پس از ثبت نام متقاضیان، چنانچه حریم قانونی چاهها رعایت و پتانسیل آبی لازم نیز در دشت مربوط وجود داشته باشد تعیین تکلیف خواهند شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان شمالی اظهار داشت: اضافه برداشت از چاههای دارای پروانه و برداشت غیرمجاز آب از چاههای بدون پروانه، معضل اصلی منابع آب زیرزمینی استان است و خسارت زیادی به این منابع وارد کرده است.
به گفته او از 11 محدوده مطالعاتی و دشت موجود در استان خراسان شمالی به علت برداشت بیرویه آب زیرزمینی توسط کشاورزان، توسعه بهرهبرداری از منابع آب زیرزمینی هفت دشت جاجرم، سملقان، شیروان ، بجنورد، شوقان، اسفراین و صفیآباد ممنوع است.
وی افزود: وضعیت منابع آب زیرزمینی در دشتهای شیروان، جاجرم و اسفراین به علت برداشت بیرویه بحرانی است به طوریکه سطح آب زیرزمینی در دشت اسفراین در 20 سال اخیر 15 متر و در دشتهای شیروان و صفی آباد نیز در دو دهه اخیر به ترتیب بیش از 11 و هشت متر پایین تر رفته است.