به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان شمالی مهندس "جواد مشکینی" در سمینار منابع آب سازندی و مدیریت منابع آب دراستان گفت: دادههای پایه در مدیریت منابع آب نقش کلیدی دارند و تمرکز بیشتر برای ثبت دقیق و تحلیل و استفاده بیشتر از این دادهها در تدوین و پیشبرد برنامههای مدیریت منابع آب استان ضرورت دارد.
او با اشاره به ثبت مداوم دادهها و اطلاعات منابع آب استان افزود: برنامههای دفتر مطالعات پایه منابع آب این شرکت براساس چهار محور راهبردی، تهیه و تدوین شده است که اندازهگیریها و ثبت دادهها جزو وظایف جاری و روزانه آن محسوب میشود.
وی گفت: اطلاعات پایه منابع آب استان به صورت روزانه توسط 26 ایستگاه باران سنجی، 18 ایستگاه هیدرومتری و 9 ایستگاه تبخیرسنجی انجام میشود و دادههای کیفیت منابع آب استان نیز در 116 نقطه استان سنجش و ثبت میشود.
او افزود: با استفاده از این دادهها و اطلاعات، گزارشهای تحلیلی مدیریت منابع آب استان تهیه و در نشستهای تصمیمسازی و تصمیم گیری مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
وی از مهمترین کارهای انجام شده این دفتر علاوه برکارهای معمول، تهیه اطلس حوضه آبریز اترک و ژئوفیزیک تکمیلی دشتهای استان ذکر کرد و گفت: امکان سنجی باروری ابرها و استقرار سامانه هوشمند سیل نیز از مهمترین کارهای در دست مطالعه این دفتر است.
در این سمینار آقای دکترداوری دانشیار و مدیرگروه مهندسی آب دانشگاه فردوسی مشهد و آقای مهندس بهرامی عضو هیت علمی دانشگاه صنعت آب وبرق و پژوهشگربرتروزارت نیرودرسال88 نیز به ایراد سخن پرداختند.
آقای مهندس بهرامی بر لزوم مطالعات و برنامهریزی برای برداشت بهینه از منابع آبی سازندهای آهکی خراسان شمالی تاکید کرد و ضمن تحلیل و بررسی نمونه چاههای حفاری شده در آهک های این استان از توزیع خوب و مناسب این سازندها در خراسان شمالی به عنوان یک ظرفیت بالقوه منابع آبی یاد کرد.
آقای دکتر داوری نیز دسترسی به داده های موثق،دریافت و ثبت دادهها و عملکرد آن در تهیه و تحلیل گزارشات علمی و پژوهشی را یک ضرورت خواند و بر نقش مدیریت منابع آب و بهرهبرداری ازآن با توجه به اهمیت حیاتی این منابع و برلزوم استفاده صحیح آن تاکید کرد.