به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان شمالی مهندس "علیرضا عامری" مدیرعامل این شرکت، با تاکید بر نقش و اهمیت اطلاعرسانی و فرهنگ سازی, آن را مولفه اصلی و بسیار مهم برای رفع چالشهای مدیریت توزیع و مصرف آب عنوان کرد.
وی گفت: مصرف بی رویه و بیحساب منابع آب در بخشهای کشاورزی و عمومی، این منابع را در معرض خطر قرار داده است و اطلاع رسانی و تبیین عمومی این چالش به منظور نجات آب، ضروری است.
او تاکید کرد: حفظ منابع آب استان برای توسعه پایدار منطقه و مصارف نسلهای آینده در گروه توجه ویژه عمومی به ارزش و جایگاه آب است و تمامی امکانات و تجهیزات ممکن برای اطلاع رسانی و نجات آب باید به کار گرفته شود.
وی گفت: علاوه بر کمبود منابع آب سطحی در استان، سالانه 70 میلیون متر مکعب آب زیرزمینی به صورت غیر مجاز و بیش از توان تغذیه آبخوانهای این منابع برداشت میشود در حالیکه هیچ جایگزینی برای جبران کسری این منابع نداریم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان شمالی گفت: به همین علت توسعه بهرهبرداری از منابع آب زیرزمینی در هفت دشت از 11 دشت استان در سالهای اخیر ممنوع شده و منابع آب زیرزمینی در سه مورد از این دشتها در وضعیت بحرانی قرار گرفته است.
مهندس عامری، از بین رفتن آبخوانها و سفرههای آب زیرزمینی و کاهش ظرفیت تغذیه منابع آب زیرزمینی و به تبع آن نشست زمین و وارد شدن خسارت سنگین به زیرساختها و تاسیسات زیربنایی، کاهش کیفیت منابع آب موجود و هجوم آبهای شور، خشک شدن قنوات و چشمهها، بایر شدن زمینهای کشاورزی و ایجاد بیکاری و هجوم کشاورزان به شهرها را از جمله پیامدهای ناگوار برداشت بی رویه از آبهای زیرزمینی ذکر کرد.
مدیر کل صدا و سیمای مرکز خراسان شمالی نیز در این نشست گفت: رسانهها بویژه صدا و سیما در تبیین مسایل و مشکلات امور زیربنایی از جمله آب برای مردم میتوانند نقش بسیار موثری ایفا کنند.
"احمد مهدوی" افزود: اطلاعرسانی به موقع، تبیین ظریف، دقیق و همگانی و توجه به نیازهای مخاطب در فرهنگ سازی را از جمله مولفههای موثر در بهبود فرهنگ توزیع و مصرف آب کشاورزی، صنعت و شرب و بهداشت برشمرد.
وی با اشاره به نقش حیاتی آب در حفظ زندگی و توسعه پایدار در خراسان شمالی بر آمادگی صداو سیمای مرکز این استان برای اطلاع رسانی و فرهنگ سازی توزیع و مصرف آب و رفع چالشهای فراروی منابع آب، تاکید کرد.