براساس پیشنهاد شرکت آب منطقهای خراسان شمالی و موافقت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان، گنجینه آب این استان در محل موزه باستانشناسی و مردم شناسی بجنورد گشایش می یابد.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان شمالی، مدیرعامل این شرکت در حاشیه بازدید از این موزه گفت: راه اندازی چنین مجموعه ای یکی از ضرورتهای حفاظت از فرهنگ غنی اقوام این خطه از ایران قبل و بعد از اسلام است.
مهندس علیرضا عامری افزود: در دوران انفجار اطلاعات به سر می بریم و برای حفاظت از فرهنگ غنی ملت ایران در برابر سیل فرهنگ غربی، راه اندازی چنین مجموعه هایی می تواند بسیار کمک کند.
وی با اشاره به تلاش انجام شده برای برپایی موزه باستانشناسی و مردم شناسی بجنورد در اواخر سال گذشته توسط مسوولان مربوط و تقدیر از این زحمات، تصریح کرد: کار بزرگی انجام شده و کار بسیاری نیز در پیش است.
مهندس عامری گفت: اهمیت و جایگاه آب در برپایی تمدنهای خرد و کلان بشری در طی تاریخ برکسی پوشیده نیست و به همین دلیل شناسایی و احیا و حفظ آثار تاریخی و فرهنگی نحوه تامین و انتقال و استفاده کمی و کیفی آب می تواند گویای بخشهای غنی از فرهنگ اقوام ایرانی باشد.
براساس سیاستهای کلی گنجینه ملی آب ایران اهداف برپایی گنجینه های آب در استانها به شرح زیر اعلام شده است:
حفظ ، احیا و معرفی آثار و ابنیه قدیمی آب کشور از قبیل : سد، بند، پل-بند، آب انبار، قنات، آسیاب آبی، یخچال، نهرهای سنتی و شبکه های آبیاری، آبرسانی، توزیع آب ، مردم شناسی و مسائل فرهنگی آب.
شناسایی، فهرست برداری و معرفی آثار و تاسیسات تاریخی مهم آب، پژوهش و تحقیقات کاربردی در متون تاریخی، فرهنگی و فنی تاسیسات و ابنیه قدیمی آب بمنظور حفاظت و بازسازی آنها.
شناسایی، جمع آوری و ارائه اسناد ومدارک مربوط به فرهنگ و سنن اقوام مختلف استان درباره تامین و نحوه مصرف آب. ایجاد مراکز اسناد، بانک اطلاعات و کتابخانه مربوط به تاریخ آب.
حفظ و حراست مستندات، ابزار و اشیای ارزشمند تاریخی مربوط به آب و به نمایش گذاردن آنها، تشویق و حمایت پژوهشگران پیرامون کشف و شناسایی آثار تاریخی آب، فنون آبیاری و کنترل سیلاب.
برگزاری گردهمایی، همایش و نمایشگاه به منظور ارتقاء سطح علمی کارشناسان استان و تبادل اطلاعات در خصوص علوم مربوط به آب.