به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی، مدیرکل مدیریت بحران و رییس کارگروه سیل و طغیان استان روز چهارشنبه در نشست اعضای این کارگروه گفت: اگر مسیل شاهجوب و سایر مسیلهای شهر بجنورد در سال 1387 بازگشایی نمیشد سیلابهای امسال بحران بسیار بزرگی برای این شهر ایجاد میکرد.
"سیدعلی میرکریمی" ضمن تقدیر از شرکت آب منطقهای برای بازگشایی مسیلها، خواستار ارایه پروژههای مهم مطالعه مدیریت مسیلها توسط شهرداران و فرمانداران استان شد.
وی با اشاره به اینکه خسارت سیل در مقایسه با سایر حوادث پیش بینی نشده، قابل پیشگیری و کنترل است تاکید کرد: پروژههای مطالعه مدیریت سیلاب برای بررسی و پیشبینی اعتبارات لازم به مدیریت بحران استان ارسال شود تا تصمیم لازم برای اجرایی شدن پروژههای مهم گرفته شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان شمالی نیز در این نشست، این استان را یکی از سیل خیزترین مناطق کشور ذکر کرد و گفت: سیلابهای ناگهانی همواره این استان را متضرر کرده است.
مهندس "علیرضا عامری" با اشاره به اهمیت و ضرورت مدیریت همهجانبه سیلاب، اظهار داشت: کارهای بسیاری در این زمینه در استان انجام شده است اما مقبولیت عمومی ندارد و کافی نیست.
او شناسایی نقاط سیل خیز، مسیلهای مهم و نقاط آسیب پذیر برای مدیریت بهتر و استقرار سامانه هوشمند اعلام خطر را از امور زیربنایی پیشگیری و کنترل خسارت سیلابها ذکر کرد و گفت: برای حفظ آب و خاک باید حوضههای آبریز بالادست مدیریت و آبخیزداری شود تا نعمتها به نقمت تبدیل نشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان شمالی از مطالعه حدود 60 درصد رودخانهها و مسیلهای مهم استان خبر داد و گفت: یکهزار و 250 کیلومتر از رودخانههای استان برای تعیین حد حریم و بستر مطالعه شده و 350 کیلومتر آن برای آگاهی عمومی و رعایت حدود، علامت گذاری شده است.
مهندس عامری ضمن تاکید بر لزوم تخصیص اعتبارات بیشتر برای مدیریت سیلاب، خواستار همکاری بیشتر دستگاههای مرتبط با مدیریت سیلاب نظیر منابع طبیعی، مراجع قضایی،بنیاد مسکن، راه و شهرسازی و جهاد کشاورزی برای کنترل و مهار خسارتهای سیلاب شد.
او توجه ویژه برای تداوم ایمن سازی مناطق سیل گیر استان را به منظور کاهش خسارات بسیار مهم و کارساز خواند و گفت: امنیت امروز شهر بجنورد در برابر سیلابهای سهمگین شمال و جنوب شرق این شهر مرهون توجه ویژه به بازگشایی مسیل شاهجوب در سال 1387 است.
شهردار بجنورد نیز در این نشست، بازگشایی مسیلهای حاشیه شهر بجنورد در سالهای اخیر را برای ایمن سازی این شهر در برابر سیلابهای بزرگ بسیار موثر خواند و گفت: پروژههای جمع آوری آبهای سطحی شهر در داخل شهر اما چندان کارساز نبوده است.
مهندس "کیوان دژهوت" افزود: اولویت بندی پروژهها و حذف پروژههای غیرمهم به منظور هزینه اعتبارات تخصیصی آنها برای پروژههای مهمتر در دستور کار شهرداری بجنورد قرار دارد.
وی تصریح کرد: ضلع شمالی شهر بجنورد برای جمع آوری و هدایت سیلابها نیازمند ظرفیت سازی بیشتری است و اقدامات عمرانی موثری باید انجام شود و در ضلع جنوبی بجنورد نیز در مسیر "کنارگذرمدرس" کانال بزرگی برای هدایت سیلاب پیشبینی شده است که کار اجرایی آن به زودی آغاز میشود.
دومین نشست اعضای کارگروه مدیریت سیل و طغیان خراسان شمالی در سال 1391 با حضور فرمانداران و شهرداران استان و سایر دستگاههای عضو این کارگروه روز چهارشنبه در شرکت آب منطقهای استان برگزار شد.