به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان شمالی، "محمد وحیدی" گفت: ارزیابی و مقایسه نتایج پیشآزمون و پس آزمون اجرای طرح دانشآموزی نجات آب نشان میدهد در آگاهی و تغییر نگرش و رفتار دانشآموزان راهنمایی استان، رشد و تغییر خوبی حاصل شده است.
او تصریح کرد: میانگین آگاهی نمونه آماری از 36/43٪ در پیش آزمون به 85/62 در پسآزمون افزایش یافته و به عبارتی تغییر در آگاهی، نگرش و رفتار دانشآموزان به طور میانگین 5/19 ٪ ارتقا یافته است.
وی اظهار داشت: نتیجه تفصیلی ارزیابی نیز نشان میدهد که میزان رشد آگاهی دانشآموزان در زمینه منابع آب با اجرای این طرح 18 درصد و میزان تغییر مثبت در بخش نگرش و رفتار آنها 12/22٪ بوده است.
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان شمالی با اشاره به موفقیت چشمگیر اجرای طرح دانش آموزان نجات آب در این استان، تاکید کرد: ظرفیت بسیار خوبی در استان برای تداوم اجرای این طرح ایجاد شده و باید زمینه لازم تحقق آن به صورت مشترک ایجاد شود.
"محمد وحیدی" با اشاره به انگیزه و نقش مجریان این طرح در استان افزود: خوشبختانه اداره روابط عمومی شرکت آب منطقهای با انرژی بسیار بالایی برای اجرای این طرح به طور جدی وارد عمل شد و فراگیری اجرای طرح در دورافتاده ترین مناطق استان نتیجه این همکاری با گروه راهنمایی تحصیلی اداره کل آموزش و پرورش است.
او تصریح کرد: این طرح در سطح کل دانش آموزان مقطع راهنمایی استان به تعداد 44 هزار نفر با همکاری 497 معلم رابط و توزیع اقلام آموزشی تحویلی از شرکت آب منطقهای با موفقیت اجرا شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان شمالی نیز ضمن تقدیر از همکاری جدی آموزش و پرورش استان در اجرای طرح دانشآموزی نجات آب، گفت: آشنا نبودن کشاورزان با شیوه های صحیح آبیاری از معضلات اصلی هدر رفت آب و خاک در این استان است و نتایج اجرای موفق طرح دانشآموزی نجات آب در استان ظرفیتهای نهفتهای را در بخش اطلاع رسانی و فرهنگ سازی برای اصلاح رفتار و بهبود شیوه های بهره برداری از منابع آب و خاک آشکار کرد.
مهندس "علیرضا عامری" هدف از اجرای طرح دانشآموزی نجات آب در استان را تبیین چالشهای منابع آب استان و ارایه راهکارهای مدیریت صحیح و عمومی این منابع و جذب مشارکت و همکاری مردم از طریق اطلاع رسانی و فرهنگ سازی برای دانش آموزان مقطع راهنمایی استان اعلام کرد.
او اظهار داشت: برگزاری کارگاه توجیهی نمایندگان مناطق 9گانه آموزش پرورش خراسان شمالی، آموزش رابطان مدارس راهنمایی استان در مورد این طرح و تدوین و چاپ کتابچههای آموزشی، تهیه لوح فشرده و پوسترهای آموزشی، راهاندازی مرکز پیامک و پایگاه اطلاعرسانی اینترنتی و تولید و پخش نماهنگ از جمله کارهای انجام شده در این طرح بوده است.
مهندس عامری چالش اصلی مدیریت منابع آب این استان را مصرف بی رویه و نادرست آب در بخش کشاورزی و برداشت غیرمجاز و بیش از حد از منابع آب زیرزمینی و سطحی ذکر کرد و افزود: مصرف نادرست و شیوه های پرمصرف آبیاری موجب افزایش تقاضای آب و تهدید منابع آب زیرزمینی استان شده است و تدوین اجرای برنامههای غیرسازهای برای فرهنگ سازی و تغییر شیوههای مصرف آب بسیار اهمیت دارد.