به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی مهندس "علیرضا عامری" هدف از ساخت این سد را استفاده بهینه از سیلاب و جبران نسبی کمبود آب در بخش کشاورزی و صنعت منطقه اعلام کرد و گفت: با بهره برداری از آن آب مورد نياز 250 هكتار از زمینهای روستاهاي ميلانلو و تخت چرمه در شمال شهر شیروان تامین خواهد شد.
او افزود: مطالعات ساخت سد مخزنی گلول شیروان در سال 1383 و عملیات اجرایی آن در آذر ماه سال 1385 آغاز شد و برای دسترسی به مکان ساخت این سد در ابتدا 14 کیلومتر جاده دسترسی در منطقه کوهستانی و سخت گذر ساخته شده است.
وی اظهار داشت: بدنه سد مخزنی گلول از نوع خاکی با هسته رسی، ارتفاع تاج این سد از بستر رودخانه 23 متر، طول تاج آن 310 متر و عرض تاج آن 8متر است.
به گفته او مخزن سد گلول، توان ذخيره 3 ميليون مترمكعب و توان تنظیم دو میلیون و 700 هزار متر مکعب آب در سال را دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی تصریح کرد: برای انتقال آب سد به زمین های کشاورزی منطقه، 3900 متر خط انتقال آب، 12کیلومتر خط انتقال برق 20 کیلوولت و یک ایستگاه پمپاژبا توان انتقال 456 لیتر بر ثانیه ساخته شده است که آب مورد نیاز 130 هکتار باغ و 71 هکتار زمین کشاورزی را به منطقه تامین کند.
مهندس عامری شبکه آبیاری ساخته شده برای آبیاری زمین های زیر پوشش طرح سد مخزنی گلول و شبکه آبیاری و زهکشی، شامل 10 کیلومتر شبکه اصلی و 583 کیلومتر شبکه فرعی ذکر کرد و گفت: مجموع این شبکه، یک میلیون و 500 هزار متر مکعب آب تخصیصی سالانه از سد برای آبیاری زمین های پایین دست را منتقل خواهد کرد.
به گفته او، سرریز این سد توان عبور 240 متر مکعب بر ثانیه سیلاب را دارد و وسعت دریاچه این سد در زمان آبگیری کامل 50 هکتار و طول دریاچه آن 1700 متر خواهد بودکه ظرفیت بسیار مناسبی برای توسعه گردشگری در منطقه است.
او اظهار داشت: قبل از انقلاب اسلامی هیچ سدی در خطه خراسان شمالی ساخته نشده بود اما در دوران نظام جمهوری اسلامی ایران، تاکنون پنج سد ذخیرهای با مجموع توان تنظیم سالانه حدود 165 میلیون متر مکعب آب در این استان ساخته شده و چهار سد جدید نیز در دست اجرا است که با بهرهبرداری از آنها توان تنظیم آبهای سطحی توسط سدها در این استان به حدود 200 میلیون متر مکعب در سال افزایش خواهد یافت.
وی افزود: سد گلول در شهرستان شیروان در فاصله زمینی 90 کیلومتری شمال شهر شیروان ساخته شده و برای طرح سد مخزنی گلول و شبکه آبیاری و زهکشی زمین های پایاب آن در مجموع حدود 220 میلیارد ریال هزینه شده است.