به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان شمالی مهندس "علیرضا عامری" با تاکید بر اینکه تصفیهخانه آب بجنورد در شرایط کنونی پیشرفتهترین تصفیه خانه آب کشور محسوب میشود، تصریح کرد: آب پس از عبور از 48 کیلومتر خط لوله و اختلاف ارتفاع 740 متر با پشت سر گذاشتن 4 ایستگاه پمپاژ قوی, امشب برای آغاز فرایند تصفیه، وارد این تصفیهخانه مدرن واقع در پنج کیلومتری غرب شهر بجنورد شد تا بعد از گذراندن چند هفته برای تکمیل فرایند تصفیه وارد شبکه آب شرب شهر بجنورد شود.
وی با اشاره به توانایی و استفاده از فن آوری تصفیه عناصر و فلزات سنگین از آب به عنوان یکی از مهمترین ویژگیهای این تصفیه خانه، گفت: تصفیه خانه طرح آبرسانی بجنورد توانایی تصفیه سالانه 20 میلیو ن و 500 هزار متر مکعب آب را با خروجی بهترین کیفیت داراست.
مهندس عامری اظهار داشت: تمامی پروژههای طرح آبرسانی بجنورد شامل 48 کیلومتر خط انتقال با 740 متر اختلاف ارتفاع پمپاژ آب از سد شیریندره تا شهر بجنورد، چهار ایستگاه پمپاژ، تاسیسات تصفیه خانه آب و یک مخزن 30 هزار متر مکعبی اجرا شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان شمالی تاکید کرد: طرح آبرسانی بجنورد طی چهارسال اخیر با مشکلات متعددی هم برای تامین اعتبار و هم برای تامین و خرید تجهیزات مورد پروژه های خط انتقال، تصفیه خانه و ایستگاههای پمپاژ مواجه شد که به لطف خدا و پیگیری شرکت آب منطقه ای و همکاری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور این مشکلات برطرف شد.
او اظهار داشت: با وجود موانع سخت فیزیکی و جغرافیایی در طول مسیر 48 کیلومتر خط انتقال، منبع تامین آب نیز در این طرح تا محل تصفیه و توزیع آن در شهر بجنورد 750 متر اختلاف ارتفاع دارد که برای پمپاژ آب به این ارتفاع چهار ایستگاه پمپاژ قوی طراحی و اجرا شده است.
وی مبلغ اعتبار هزینه شده برای اجرای این طرح را تاکنون 890 میلیارد ریال و اعتبار مورد نیاز برای تکمیل پروژههای مختلف این طرح را 250 میلیارد ریال اعلام و تاکید کرد: عملیات اجرایی برای تکمیل پروژه های جانبی این طرح در نقاط مختلف آن ادامه دارد.
مهندس عامری گفت: طرح ملی آبرسانی به شهر بجنورد برای تامين آب جمعيت شهر بجنورد تا افق 1410 پيش بيني شده است و با بهرهبرداری از این طرح سالانه 20 ميليون و 500 هزار متر مكعب آب مورد نیاز شهر بجنورد و روستاهاي اطراف مسیر خط انتقال از سد شیرین دره تامين خواهد شد.