به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی مهندس علیرضا عامری در دیدار مدیرکل و معاونان صداوسیمای استان، اطلاع رسانی جانمایه پویایی و نشاط افکار عمومی و موجب ترویج مسئولیت پذیری عمومی و حساسیت نسبت به سرنوشت جامعه ذکر کرد.
او اظهار داشت: در شش سال اخیر کارهای بزرگی نظیر طرحهای آبرسانی به پنج شهر از مراکز شهرستانهای استان اجرا شده و به بهرهبرداری رسیده است.
وی تصریح کرد: این طرحها میلیونها متر مکعب آب را از سدهای بزرگ استان به وسیله بیش از 130 کیلومتر خط انتقال به تصفیهخانههای مدرن آب شرب و سپس شبکههای آبرسانی شهرهای مهم استان منتقل میکنند.
او گفت: طرح آبرسانی به شهر بجنورد از سد شیرین دره شامل بیش از 50 کیلومتر خط انتقال، تصفیه خانه مدرن آب شرب، بیش از 40 هزار متر مکعب مخازن ذخیره آب، چهار ایستگاه پمپاژ و ظرفیت انتقال 20 میلیون و 500 هزار متر مکعب آب در سال را دارد. برای این طرح در مجموع یکهزار و 250 میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
مهندس عامری افزود: طرح بزرگ آبرسانی به شیروان پیشگام این طرحها بود که در سال 1389 به یمن سفر هیئت دولت به بهرهبرداری رسید و اکنون طرح بزرگ آبرسانی به شهر بجنورد از سد شیریندره، طرح آبرسانی به شهر اسفراین از سد اسفراین و طرح آبرسانی به شهرهای گرمه و جاجرم نیز به همراه سد گلول شیروان و شبکه آبیاری شیرین دره در سفر اخیر رییس جمهوری به بهره برداری رسید.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای خراسان شمالی همچنین اعلام کرد: تمامی چاههای برقدار کشاورزی این استان به شمار یکهزار و 127 حلقه باهدف مدیریت بهینه منابع آب زیرزمینی از طریق کنترل برداشت از این منابع و توقف کاهش سطح آب مخازن زیرزمینی دشتهای استان به شمارشگرهای هوشمند آب و برق تجهیز شده است.
مهندس عامری گفت: منابع آب زیرزمینی دشتهای شیروان، اسفراین و جاجرم به دلیل بهره برداری بی رویه، غیرفنی و برداشتهای غیراصولی در چند دهه اخیر با شرایط بحرانی مواجه شده است به طوریکه سطح آب زیرزمینی این دشتها سالانه حدود یک متر پایین می رود و به همین علت وزارت نیرو علاوه بر این دشتها، توسعه بهره برداری از منابع آب زیرزمینی دشتهای بجنورد، سملقان، شوقان و صفی آباد را به دلیل برداشتهای بیرویه از این منابع، از بیش از یک دهه پیش تاکنون ممنوع کرده است.
مدیرکل صداو سیمای خراسان شمالی نیز در این دیدار برلزوم همگرایی دستگاههای مرتبط در استان برای افزایش کارآمدی تاکید کرد.
احمد مهدوی اظهار داشت: تلاش برای رفاه مردم فلسفه اصلی تشکیل دستگاههای دولتی است و این دستگاهها در در انجام این وظیفه مهم، هماهنگی و تعامل با سایر دستگاهها را باید در سرلوحه کار خویش قرار دهند.