به گزارش اداره روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی مهندس"علیرضا عامری" گفت: کاهش ذخیره آب سد بارزو در شهرستان شیروان و به تبع آن پایین آمدن مقدار اکسیژن آب عامل اصلی تلف شدن ماهی های این دریاچه است.
وی حجم مرده ذخیره آب مخزن سد شیروان را 12 میلیون متر مکعب ذکر کرد و گفت: حجم موجود آب در مخزن این سد در شرایط کنونی حدود هشت میلیون متر مکعب است که چهارمیلیون کمتر از حجم مرده است و مخزن در شرایط نامطلوبی قرار گرفته است.
او تصریح کرد: حجم موجود آب مخزن سد شیروان در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته 60 درصد کاهش یافته است.
وی گفت: کاهش بارندگی در سال آبی جاری، افزایش سطح زیرکشت زمین های کشاورزی در بالادست، تامین نیاز آبی زمینهای پایین دست سد و نیز تبدیل مزارع دیم به آبی و تبدیل اراضی زراعی به باغی و توسعه بهره برداری در بالادست سد از عمده عوامل کاهش ذخیره آب سد شیروان است.
ظرفیت مخزن سد شیروان حدود 90 میلیون متر مکعب است. این سد با توان تنظیم سالانه 44 میلیون متر مکعب در سال 1380 به بهره برداری رسیده است.
سدشیروان در 40 کیلومتری شمال شهر شیروان بر روی رودخانه "قلجق" یکی از سرشاخه های رود اترک، برای مهار و کنترل سیلابها، تامین سالانه 9 میلیون متر مکعب آب آشامیدنی برای شهر شیروان و تنظیم و تامین آب مورد نیاز بهبود و توسعه کشاورزی پنج هزار و 713 هکتار از زمينهاي پایین دست ساخته شده است.
سازه سد شیروان از نوع بتنی دوقوسی نامتقارن، طول تاج آن 325 متر و ارتفاع آن از پی 83 متر است.