به گزارش روابط عمومي شركت آب منطقهاي خراسان شمالي مهندس "رضا نعيمي" با تاکید بر اینکه، هرگونه برداشت از اين منابع بدون مجوز وزارت نيرو جرم محسوب شده و برابر بند 5 ماده 45 قانون اساسي مستوجب كيفر است، گفت: بر اساس اصل 45 قانون اساسي و ماده يك قانون توزيع عادلانه آب، منابع آب زيرزميني از مشتركات بوده و در اختيار حكومت اسلامي است تا طبق مصالح عامه مورد بهره برداري قرارگيرد.
او تصریح کرد: : برخورد با حفاران غیرمجاز و همچنین متخلفان اضافه برداشت از چاههای آب دارای پروانه در استان به عزم جدي مسئولان نیاز دارد.
وي فقدان تخصیص اعتبار مناسب براي رفع این مشکل را مهمترين مانع در رفع مشکلات اين حوزه ذکر كرد و اظهار داشت: برخورد قانوني با متخلفين نيازمند اعتبارات مناسب براي ساماندهي بيشتر گروههاي گشت و نظارت بر بهرهبرداری منابع آب زيرزميني است.
مهندس نعيمي گفت: به دليل تعدد چاههاي غير مجاز، برخورد با متخلفان و پر کردن چاههای غیرمجازی كه در حريم چشمه، قناتها و دیگرچاهها قراردارند در اولویت است.
معاون حفاظت و بهره برداري شركت آب منطقه اي خراسان شمالي تصریح کرد: علي رغم كمبود اعتبارات در اين بخش اين شركت در راستاي وظايف قانوني خود تاكنون با تشكيل گروه هاي گشت و نظارت و گروه هاي اجرايي برخورد با چاه هاي غير مجاز، اقدام به شناسايي اين چاه ها و برخورد قانوني با متخلفين كرده و طی سالهای اخیر 13 چاه غیرمجاز را در محدوده گرمه و جاجرم بسته است.
او اعلام کرد: برای كنترل اضافه برداشت چاههاي مجاز در اين دشت، 46 دستگاه شمارشگر هوشمند آب و برق بر روي چاه هاي برقي داراي پروانه نصب شده است.
استان خراسان شمالي 11 محدوده مطالعاتي(دشت) و يك زير حوزه داردكه توسعه بهرهبرداری از منابع آب زیرزمینی سه دشت گرمه و جاجرم، اسفراين و شيروان در وضعیت ممنوع بحراني است و در چهار دشت دیگر نیز ممنوع است.