به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان شمالی مهندس "وحید واسطه" گفت: در این مدت تجهیزات بهرهبرداری از 24 حلقه چاه مجاز دارای اضافه برداشت غیرمجاز نیز بازرسی شده و کاهش یافته است.
وی اظهار داشت: اضافه برداشت غیرمجاز منابع آب زیرزمینی توسط چاههای دارای پروانه بهرهبرداری در این استان مهمترین مشکل مدیریت این منابع است.
او خاطرنشان کرد: تنها با کاهش تجهیزات بهرهبرداری از این چاهها از اضافه برداشت غیرمجاز بیش از پنج میلیون و 59 هزار متر مکعب منابع آب زیرزمینی استان در این مدت از سال جلوگیری شده است.
وی به نصب 13 دستگاه شمارشگر هوشمند آب و برق بر روی چاههای برقی استان در این مدت اشاره کرد و گفت: تاکنون یکهزار و 180 دستگاه شمارشگر هوشمند آب و برق بر روی چاههای کشاورزی استان نصب شده است .
مدیردفتر حفاظت و بهرهبرداری منابع آب شرکت آب منطقهای خراسان شمالی افزود: طی 9ماه گذشته از سال جاری، 459 پرونده تقاضای تمدید و صدور پروانه بهرهبرداری در کمیسیون صدور پروانهها بررسی شده که 85 پروانه بهره برداری صادر و برای 180 حلقه چاه نیز پروانه حفر، تغییر محل و یا کف شکنی صادر شده است.
مهندس واسطه، کنترل و نظارت بر بهرهبردای از منابع آب زیرزمینی دشت های استان را از مهمترین وظایف این دفتر ذکر کرد و گفت: تعیین سقف کف شکنی در دشتها، پروژه تغذیه مصنوعی، تعریف حریم کیفی چاه ها، بازرسی واحدهای آلاینده منابع آب زیرزمینی و همچنین پایش کیفی پساب خروجی تصفیهخانهها و صنایع و بازرسی واحدهای تخلیه کننده فاضلاب با آلایندگی بیش از حد مجاز را از دیگر اقدامات حفاظتی منابع آب زیرزمینی استان در این مدت بوده است.