طرح "کارایی مدلهای هیدروگراف واحد در تعیین هیدروگراف سیلاب" و طرح "بهینه سازی ابعاد هسته رسی سدهای خاکی منطقه ای با استفاده از الگوریتم ژنتیک تحت شرایط پایدار هیدرولیکی" در شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی در دست انجام است.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی به نقل از کمیته تحقیقات این شرکت، در طرح نخست، مطالعه دقت و قابلیت اعتماد برخی از مدلهای باران- رواناب، در تعیین خصوصیات هیدروگراف سیلاب درحوضههای فاقد آمار مورد بررسی قرار می گیرد.
براساس این طرح، نتایج بررسی ها نشان میدهد بهطورکلی دربرآورد مشخصات اصلی هیدروگراف شامل دبياوج، زمان اوج و حجم سيلاب، روش "ژئومورفولوژيك" رتبهی نخست را داراست و سپس روشهای ژئومورفوكليماتيك، نش و روسو، و روشSCS در رتبههای دوم تا چهارم قرار میگیرند.
طرح "بهینه سازی ابعاد هسته رسی سدهای خاکی با استفاده از الگوریتم ژنتیک تحت شرایط پایدار هیدرولیکی" نیز بر وجود یک الگوی ساده برای انتخاب بهینه ابعاد هسته و پوسته سدهای خاکی منطقه ای تاکید دارد.
براساس این طرح، چون یک سد خاکی منطقه ای از قسمت های مختلفی تشکیل یافته که هر قسمت کارایی مختلف و محدودیت مربوط به خود را داراست، بهینه سازی کل قسمت های مختلف سد مستلزم آگاهی کامل و شناخت دقیق قسمت های مختلف آن و محدودیت های اجرایی مربوط به هر کدام از آنها است.
محقق در این طرح مدعی است که مدل های ساده شده جدیدی را برای محاسبه مقادیر تراوش، گرادیان هیدرولیکی و ضریب اطمینان پایداری براساس روش رگرسیونی ارائه کرده است.
هدف از تهیه این مدل ها و کاربرد آنها، ارزیابی این مدلها در محاسبه تراوش، گرادیان هیدرولیکی و ضریب اطمینان پایداری و همچنین برای تسهیل در دستیابی به طرح بهینه اعلام و ذکر شده که پس از تهیه مدل های رگرسیونی و تعیین بهترین متغیرهای آنها، از این مدل ها جهت معرفی قیود طراحی به برنامه استفاده شده است.