به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی، مهندس «کاظم طاهریان» گفت: بخش عمده این مقدار آب معادل حدود 51 میلیون متر مکعب برای مصارف کشاورزی، شرب، صنعت، و محیط زیست خارج شده است.
وی با اشاره به اینکه بخش عمده آبهای خارج شده از سدهای استان در سال گذشته برای مصارف کشاورزی بوده است، افزود: در این مدت 33 میلیون و 600 هزار متر مکعب آب برای کشاورزی از سدهای استان خارج شده است.
او بیان کرد: علاوه بر مصارف کشاورزی، در سال گذشته 11 میلیون و 600 هزار متر مکعب آب سدهای استان برای شرب و بیش از 14 میلیون متر مکعب نیز برای بخش صنعت و محیط زیست، و همچنین به صورت تبخیر از سدهای استان خراسان شمالی خارج شده است.
وی تصریح کرد: براساس گزارشهای کشوری، استان خراسان شمالی در سال گذشته با خشکسالی 30 تا 35 درصد مواجه بود و سدهای استان کمبود 45 درصدی ذخایر آب را تجربه کرد که پیامدهای آن تا چندین سال ادامه خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان شمالی، مجموع ذخایر مفید آب سدهای استان در اواخر فروردین ماه امسال را 86 میلیون و 700 هزار متر مکعب اعلام کرد و افزود: این رقم در مقایسه دوره دراز مدت 25 درصد کاهش یافته است.
مهندس طاهریان تصریح کرد: با وجود افزایش بارندگی در بهار امسال، کمبود ذخایر سدهای استان جبران نشده و با کمبود 25 درصدی مواجه است.
او گفت: سد شیرین دره با 36 درصد کاهش و سد اسفراین نیز با 13 درصد، بیشترین کاهش ذخیره را در بین سدهای استان دارند.
وی مجموع گنجایش مخازن سدهای خراسان شمالی را 250 میلیون متر مکعب و کل توان تنظیم آب توسط سدهای این استان را 165 میلیون متر مکعب در سال ذکر کرد .
او اظهار کرد: علاوه بر مصارف آب کشاورزی، بخش قابل توجهی از آب شرب شهرهای بجنورد،شیروان و اسفراین نیز از سدهای این شهرستانها تامین میشود.