به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان شمالی، «غلامرضا عوضزاده» در نخستین نشست شورای حفاظت منابع آب شهرستان مانه و سملقان در استان خراسان شمالی، منابع آب سطحی و زیرزمینی را یکی از مهمترین منابع توسعه پایدار در این شهرستان ذکر کرد.
او گفت: با توجه به اینکه کشاورزی و باغداری رکن اصلی معیشت و اقتصاد در این شهرستان است، حفاظت و بهینهسازی بهرهبرداری از منابع آب سطحی و زیرزمینی در این شهرستان بیش از پیش اهمیت و ضرورت دارد.
مهندس «رضا نعیمی» معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای خراسان شمالی نیز در این نشست گزارشی از وضعیت موجود منابع آب استان و شهرستان را ارایه کرد و گفت: بیشترین کاهش سطح در منابع آب زیرزمینی استان در سال گذشته در دشت سملقان اتفاق افتاده است.
وی تصریح کرد: به علت بهرهبرداری از چاههای غیرمجاز و همچنین اضافه برداشت از چاههای مجاز، سطح آب زیرزمینی طی سال گذشته در دشت سملقان حدود یک و نیم متر کاهش یافته است.
او گفت: پیرو اطلاعیهای که پیشتر نیز منتشر شده است، با توجه به بحران پیش آمده در منابع آب و لزوم برخورد جدی با بهرهبرداران غیرمجاز آب زیرزمینی، بستن چاههای غیرمجاز در سطح استان به طور جدی در دستور کاراین شرکت قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: با توجه به این اطلاعیه و تفاهمنامه امضا شده بین وزارت نیرو و وزارت جهادکشاورزی، چنانچه بهرهبرداران چاههای غیرمجاز کشاورزی بدون توجه به هشدارها اقدام به کشت نمایند، کشت محصول در هر مرحلهای باشد و چاه غیرمجاز، پر و مسلوبالمنفعه گردد عواقب و مسئولیتهای ناشی از کشت و بهرهبرداری غیرمجاز از منابع آبی به عهده بهرهبرداران غیرمجاز خواهد بود.
استاندار خراسان شمالی نیز دو هفته پیش در نشست شورای آب استان بر جلوگیری از حفر چاههای غیرمجاز و جلوگیری از استقرار موتورپمپهای غیرمجاز برداشت آب از رودخانهها تاکید کرد و گفت: دهیاریها و شورای اسلامی بخشها مکلف به گزارش حفر چاههای غیرمجاز و استقرار پمپهای غیرمجاز برداشت از منابع آب هستند و اگر گزارش نکنند و یا در گزارش، تعلل کنند، خود متخلف محسوب میشوند و با آنان برخورد خواهد شد.
نشست شورای حفاظت از منابع آب مانهوسملقان در فرمانداری این شهرستان و با حضور فرماندار، مسئولان شهرستان، شرکتهای تعاونی آب بران پایاب سد شیرین دره و همچنین معاون و مدیر حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای خراسان شمالی برگزار شد.