نخستین بار
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان شمالی مهندس «کاظم طاهریان» گفت: این کار برای نخستین بار در این شرکت از سال گذشته آغاز و 26 پرونده طی یک سال اخیر در کمیسیون رسیدگی به صدور پروانههای آب سطحی بررسی شده است.
وی منابع آب تجدیدپذیر سطحی در استان را 870 میلیون متر مکعب در سال اعلام کرد و گفت: از این رقم 600 میلیون متر مکعب در دسترس است که 200 میلیون متر مکعب آب توسط شش سد و 12 بند انحرافی در دست بهرهبرداری تنظیم میشود و برای تنظیم 200 میلیون متر مکعب دیگر به همین شیوه نیز، برنامه داریم.
او تصریح کرد: 200 میلیون متر مکعب باقی نیز به صورت سنتی بهرهبرداری میشود که قابل سد سازی نیست و باید به فکر بهرهبرداری قانونی و بهینه از آن باشیم.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای خراسان شمالی نیز گفت: برای بررسی پرونده متقاضیان در کمیسیون رسیدگی به صدور پروانههای آب سطحی براساس آییننامه مصرف بهینه آب کشاورزی مصوب سال 1375، طی سال گذشته 51 جلسه برگزار شده و چهار فقره پروانه بهرهبرداری برای حقابهبران آب سطحی تنظیم در استان صادر شده است.
مهندس رضا نعیمی، با تصریح اینکه روند صدور پروانههای جدید برای این بهرهبرداران ادامه دارد، اعلام کرد: چنانچه بهرهبرداران آبهای سطحی تنظیم نشده اسناد و مدارک حقابه بری براساس تبصره یک ماده 18 قانون توزیع عادلانه آب در زمینه برخورداری از منابع آب سطحی تنظیم نشده دارند میتوانند درخواست صدور پروانه را به امور آب شهرستانهای این شرکت، ارایه کنند.
او اظهار داشت: این شرکت مدارک و اسناد متقاضیان را بررسی و در صورت تایید، پروانه بهرهبرداری از منابع آب سطحی تنظیم نشده را صادر میکند.
وی گفت: نحوه شمارهگذاری جدید براساس حوضههای آبریز در پروندههای بهرهبرداری از آب سطحی نیز تعیین تکلیف و ابلاغ شده است.
او توسعه باغات و بهرهبرداری غیرمجاز از منابع آب سطحی توسط موتورتلمبههای غیرمجاز را معضل اصلی مدیریت منابع آب سطحی تنظیم نشده در این استان ذکر کرد و گفت: در سال گذشته 71 موتورتلمبه غیرمجاز در شهرستانهای بجنورد، شیروان، فاروج، مانهوسملقان، گرمه، جاجرم و رازوجرگلان توقیف شده است.