به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی، مهندس کاظم طاهریان در گفت و گوی خبری تلویزیونی، مجموع حجم برداشت آب از منابع آب زیرزمینی را 520 میلیون متر مکعب و حجم برداشت آب از منابع آب سطحی را نیز 607 میلیون متر مکعب ذکر کرد.
وی تصریح کرد: بیشترین مصرف آب به مقدار حدود 94 درصد کل منابع آب استان در بخش کشاورزی مصرف میشود.
او با اشاره به ضرورت مصرف بهینه آب، افزود: راندمان آب در بخش کشاورزی استان حدود 35 درصد است و بقیه آب به صورت سنتی مصرف و از دسترس خارج میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان شمالی تاکید کرد: مفهوم صرفه جویی در مصرف آب و هدف از ترویج این رویکرد، بهینه و درست مصرف کردن است و هرگز به مفهوم کم مصرف کردن نیست.
مهندس طاهریان گفت: برداشتهای بی رویه و غیرمجاز از منابع آبهای سطحی و زیرزمینی در این استان این منابع را با مشکلات جدی مواجه کرده و موجب شده است تا وزارت نیرو توسعه بهرهبرداری از منابع آب زیرزمینی در هشت دشت از 11دشت استان را ممنوع اعلام کند.
وی افزود: تداوم خشکسالی در سالهای پیاپی نیز بر این مشکل دامن زده و شرایط خاصی را برمنابع آب استان حاکم کرده است که برون رفت از این شرایط به همکاری جدی مردم و بهره برداران منابع آب و توجه بیشتر به مصرف بهینه آب نیاز دارد.
او گفت: وزارت نیرو با همکاری جدی شورای عالی آب کشور، طرحی را برای برون رفت از این شرایط به تصویب رسانده که قرار است در این طرح کسری مخازن آب زیرزمینی کشور طی شش سال جبران و برداشت از منابع آب سطحی نیز ساماندهی شود.
وی ابراز امیدواری کرد که در جاری به عنوان سال نخست اجرای طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب در خراسان شمالی، حداقل 20 درصد کسری مخازن آب زیرزمینی استان جبران شود.