به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان شمالی، مهندس "مجید پورعیسی" معاون برنامهریزی استاندار و سرپرست سازمان مدیریت و برنامهریزی استان در این نشست، بر ضرورت هماهنگی و پیگیری کارشناسان و مدیران آب استان برای تحقق اهداف کلان آب طبق برنامههای پیش بینی شده این بخش در برنامههای ششم توسعه شد.
او گفت: سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان شمالی برگزاری نشستهای تخصصی در همه محورهای کلان پیش بینی شده در برنامه ششم توسعه را در دستور کار خویش قرار داده است که این نشست نیز در همین راستا برگزار شده است.
وی افزود: این سازمان از آقای مهندس "جعفر غفاری شیروان"، از مدیران پیشین سازمان مدیریت و برنامه ریزی و صاحبنظر برجسته کشوری به عنوان سخنران اصلی نشست هم اندیشی اهداف کلان آب در برنامه ششم توسعه با حضور فرمانداران و مسئولان ارشد استان، دعوت کرده است.
مهندس "کاظم طاهریان" مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان شمالی نیز در این نشست به مهمترین شاخصهای آب استان اشاره کرد و گفت: این استان در منطقه خشک و نیمه خشک قرار گرفته و منابع موجود، جوابگوی نیاز مصرف بی رویه و روزافزون بخش کشاورزی استان نیست.
او تصریح کرد: برداشت بیرویه و غیرمجاز از منابع آب سطحی و زیرزمینی، منابع آب استان را در وضعیت بحرانی قرار داده و منافع نسلهای آینده را تهدید میکند.
وی گفت: سالانه 103 میلیون متر مکعب آب به صورت غیرمجاز و اضافه برداشت از منابع آب زیرزمینی استان برداشت میشود ومنابع آبهای سطحی استان نیز به عنوان تغذیه کنند اصلی آبهای زیرزمینی، به علت توسعه باغات و کشت آبی در بالادست، در وضعیت بحران قرار گرفته است.
او با اشاره به برنامههای پیش بینی شده بخش آب در برنامه ششم توسعه و همچنین اهتمام وزارت نیرو و شرکت مدیریت منابع آب ایران، ابراز امیدواری کرد که با همدلی مردم و مسئولان، عزم لازم برای جلوگیری از نابودی منابع آب استان ایجاد شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان شمالی، طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب را یکی از برنامههای مهم دولت در این زمینه ذکر کرد و گفت: این برنامه با همکاری وزارت نیرو، جهاد کشاورزی و سازمان محیط زیست اجرا میشود که سازمان مدیریت و برنامهریزی پشتیبان اصلی آن خواهد بود.
مهندس طاهریان هدف اصلی برگزاری این نشست را آگاهی بخشی عمومی از طریق همدلی و هماهنگی مسئولان ارشد استان و تمرکز آنها بر اهمیت حیاتی بحران آب و ضرورت تبیین و ترویج فرهنگ استفاده هدفمند و بهینه از منابع آب اعلام کرد.
مهندس جعفر غفاری نیز در این نشست، سلامتی زمین و به تبع آن سلامتی منابع حیاتی کشورمان را در مخاطره ذکر کرد و گفت: علت اصلی مخاطرات پیش آمده ، توسعه نیافتگی است.
او اظهار داشت: توسعه تنها به مفهوم ایجاد زیربناهای عمرانی نظیر سدهای مخزنی، نیست بلکه ایجاد سرمایههای اجتماعی، مبنای توسعه پایدار در زمینههای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی محسوب میشود.
وی تاکید کرد تنها با اهتمام جمعی و عزم ملی و عمومی میتوان منابع و منافع ملی را از مخاطران مصون کرد و این امر از طریق توسعه سرمایههای اجتماعی، توسعه انرژیهای تجدیدپذیر، بهرهوری از منابع زیست محیطی و آمایش حوضههای آبریز امکان پذیر است.