به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان شمالی، این نشست با هدف مشارکت روحانیان در آگاهی بخشی عمومی و فرهنگ سازی مصرف بهینه منابع آب با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی خراسان شمالی برگزار شد.
حجت الاسلام «احمدزاده» امام جمعه مرکز شهرستان مانه و سملقان در این نشست ضمن تاکید بر اهمیت حیاتی منابع آب در تامین زیرساختهای جامعه، به محدودیت منابع آب با توجه به نیازهای روز افزون جامعه اشاره کرد و خواستار مشارکت جدی ائمه جماعت و روحانیان فعال این شهرستان برای ترویج فرهنگ مصرف بهینه آب شد.
او گفت: شهرستان مانه و سملقان با برداشت بیرویه و غیرمجاز از منابع آب مواجه است و با توجه به بهرهوری پایین بخش کشاورزی از منابع آب مصرفی، بازنگری در شیوههای مصرف و افزایش بهرهوری آب بیش از پیش ضرورت دارد.
او خاطرنشان کرد: البته کشاورزان و بهرهبرداران در یک طرف این مسئله قرار دارند و مسئولیت اصلی کار بر دوش مسئولان است که با برنامهریزی و مدیریت صحیح، لازمه تحقق مدیریت منابع آب را آنچنان که شایسته مردم است انجام دهند.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان شمالی مهندس «رضا نعیمی» معاون حفاظت و بهره برداری این شرکت نیز ضمن تقدیر از توجه امام جمعه و ائمه جماعت شهرستان مانه و سملقان به مسئله آب، خواستار اختصاص بخشی از خطابهها و سخنرانیهایشان به محدودیت منابع آب و ترویج شیوههای صحیح مصرف آب شد.
او گفت: مصرف بیش از اندازه آب کشاورزی و برداشت بیرویه از منابع آب زیرزمینی منجر به از دست دادن غیرقابل برگشت سفرههای آب زیرزمینی میشود.
وی گفت: در شهرستان مانه و سملقان سالانه حدود 63 میلیون متر مکعب آب از منابع زیرزمینی برداشت میشود که برداشت 22 میلیون متر مکعب آب از این مقدار به صورت غیرمجاز است.
مهندس نعیمی تصریح کرد: از 22میلیون مترمکعب برداشت غیرمجاز آب زیرزمینی در شهرستان مانه و سملقان، 18میلیون و 46 هزار متر مکعب به صورت اضافه برداشت از چاههای دارای پروانه و بقیه از چاههای غیرمجاز برداشت میشود.
او تصریح کرد: علاوه بر آبهای زیرزمینی، 73 میلیون متر مکعب آب سطحی نیز در شهرستان مانه و سملقان برای کشاورزی برداشت میشود که 41میلیون متر مکعب توسط 236 سردهنه و 32 میلیون متر مکعب نیز توسط یک میلیون و 197 هزار موتور تلمبه برداشت میشود.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای خراسان شمالی با اشاره به وضعیت بحرانی منابع آب سطحی و زیرزمینی این استان گفت: به همین دلیل وزارت نیرو توسعه بهرهبرداری از منابع آب در هشت دشت از 11 دشت خراسان شمالی را ممنوع اعلام کرده است.