با هدف مشارکت طلبی ائمه جمعه و جماعت در فرهنگ سازی منابع آب
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان شمالی، این نشست با هدف مشارکت روحانیان در آگاهی بخشی عمومی و فرهنگ سازی مصرف بهینه منابع آب با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی خراسان شمالی برگزار شد.
حجت الاسلام «قنبرعلی خادمی» مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی در این نشست، با اشاره به ضرورت اجرای قوانین و پیشگیری از بروز تخلفات و خسارت به عرصه ها و منابع عمومی در سطح جامعه، تاکید کرد: سخن مبلغان برای مصرف صحیح منابع آب و احترام به حقوق و حفظ منابع عمومی وقتی موثر است که اقدام ضابطه ای برای اجرای قوانین نیز انجام شود.
او گفت: تا زمانی که دستگاههای اجرایی به صورت جدی در حوزه وظایف خویش وارد عمل نشوند هر چقدر روحانیون در خصوص مسائل جامعه صحبت کنند تغییر فرهنگ و فرهنگ سازی انجام نمی شود.
او تصریح کرد: در شرایط کنونی بهره برداری غیرمجاز از منابع آب در استان چنان رواج یافته که شمار چاههای غیرمجاز در بیشتر روستاها بیشتر از شمار خانوارهای ساکن در روستا است.
او گفت: بیشتر رودخانه های استان به علت توسعه بی رویه باغات در بالادست، خشک شده است و روند حفرچاهها در بالادست رودخانه ها چنان فراگیر شده است که تصور می شود هیچ منع قانونی برای این کار وجود ندارد.
او گفت: ریشه بیشتر تخلفات در زمینه استفاده بی رویه از منابع عمومی و دست اندازی به این منابع در ناکارآمدی نظام اداری نهفته است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی بر ضرورت اصلاح ساختار مدیریت اداری و از بین رفتن موازی کاری در دستگاههای اجرایی به ویژه در حوزه آب و کشاورزی تاکید کرد و گفت: از منابع آب کشور به درستی استفاده نمی شود و در حوزه کشاورزی موفق نبوده ایم.
مدیر امور منابع آب بجنورد نیز در این نشست ضمن تاکید بر اهمیت حیاتی منابع آب در تامین زیرساختهای جامعه، به محدودیت منابع آب با توجه به نیازهای روز افزون جامعه اشاره کرد و خواستار مشارکت جدی ائمه جماعت و روحانیان فعال برای ترویج فرهنگ مصرف بهینه آب شد.
مهندس "علی میعادی" گفت: موتورتلمبه های غیرمجاز برای برداشت از منابع آب سطحی، اضافه برداشت از چاههای دارای پروانه و همچنین حفر چاههای غیرمجاز برای برداشت آب زیرزمینی معضل اصلی مدیریت منابع آب در شهرستانهای بجنورد و رازوجرگلان است.
او تصریح کرد: در دو شهرستان بجنورد و رازوجرگلان سالانه 12 میلیون متر مکعب آب به صورت اضافه برداشت غیرمجاز از چاههای دارای پروانه و 10 میلیون متر مکعب نیز از طریق چاههای غیرمجاز برداشت می شود.
مدیر دفتر حفاظت منابع آب شرکت آب منطقهای خراسان شمالی نیز در این نشست ضمن مقایسه وضعیت منابع آب استان و کشور، بحران آب در این استان را جدی اعلام کرد و گفت: وزارت نیرو با تصویب و اجرای طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب به دنبال جبران کسری مخازن آب زیرزمینی و حفاظت و از این منابع است.
او با اشاره به وضعیت بحرانی منابع آب سطحی و زیرزمینی در خراسان شمالی گفت: به همین دلیل وزارت نیرو توسعه بهرهبرداری از منابع آب در هشت دشت از 11 دشت خراسان شمالی را ممنوع اعلام کرده است.
مهندس "وحید واسطه" پروژه های 12 گانه طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب را برای ائمه جماعت حاضر در این نشست تشریح کرد و بر نقش مهم آنها در همسو کردن اقشار مختلف جامعه برای اجرای درست این طرح تاکید کرد.