مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران در خراسان شمالی با تاکید بر تحقق سیاستهای کلی اصلاح الگوی مصرف_ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری- گفت: بند هشتم این سیاستها در بخش آب کشور افق روشنی دارد.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی مهندس "علیرضا الماسوندی" روز پنجشنبه در دیدار با کارکنان شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی افزود: این سیاستها به صورت دقیق و فنی پیش بینی و بیان شده است.
او گفت: بند هشتم از ده بند سیاستهای کلی اصلاح الگوی مصرف بر "ارتقاء بهرهوری و نهادینه شدن مصرف بهینه آب در تمام بخشها بویژه بخش كشاورزی" به خوبی تاکید کرده است.
وی افزود: طراحی، تدوین و اجرای سند ملی الگوی مصرف آب در بخشهای مختلف و بههنگامسازی آن، اعمال سیاستهای تشویقی و حمایتی از طرحهای بهینهسازی استحصال، نگهداری و مصرف آب و تدوین و اعمال استانداردها و ضوابط لازم برای كاهش ضایعات آب، پایش كیفیت منابع آب و جلوگیری از آلودگی آبها، سه مورد از محورهای بند هشتم این سیاست است.
مهندس الماسوندی، اصلاح الگوی كشت و اعمال شیوههای آبیاری كارآمدتر، ایجاد سامانههای بهینه تأمین و توزیع آب شرب و بهینهسازی تخصیص و مصرف آب در بخش تولید براساس ارزش راهبردی و اقتصادی بیشتر و برنامهریزی برای استفاده مجدد و باز چرخانی آب و تدوین و اجرای برنامههای عملیاتی مناسب برای ایجاد تعادل بین منابع و مصارف آب بویژه در سفرههای زیرزمینی دارای تراز منفی و اعمال مدیریت خشكسالی و سیل، سازگار با شرایط اقلیمی را از دیگر محورهای سیاستهای کلی اصلاح الگوی مصرف در بخش آب ذکر کرد.
وی گفت: این محورها هشت رکن اساسی و فنی بخش آب است که به مدیران مدیریت منابع آب کشور تاکید و تکلیف شده و برای تحقق آنها باید تلاش شود.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب کشور در بخش دیگری از سخنانش هدف از سفرهای استانی معاونان و مدیران این شرکت را "توجیه شدن" اعلام کرد و گفت: در این سفرها به دنبال آشنایی نزدیک با مسایل و مشکلات هستیم.
مهندس الماسوندی با تاکید بر تحقق "مدیریت مصرف" در مدیریت منابع آب کشور گفت: مدیریت مصرف، زمانبر است و نیاز به سرمایه گذاری دارد.
وی تصریح کرد برای تحقق این مقوله، اقدامات سازه ای و غیرسازه ای بسیاری باید انجام شود.
او با تاکید بر توجه به مدیریت مصرف منابع آب، گفت: بحث اصلی مدیریت منابع آب کشور تاکنون مدیریت تامین بوده است و به مقوله مدیریت مصرف در این زمینه کمتر پرداخته شده است.
مهندس الماسوندی اظهار داشت: مصرف کل سرانه آب در کشور با احتساب آب مجازی 4440 لیتر است که بیش از یکهزار لیتر از این رقم باید کاهش یابد.
او گفت: مجموع بارندگی کشور حدود 411 میلیارد متر مکعب در سال است که از این میزان حدود 70 درصد تبخیر می شود.
وی افزود: به طور کلی 294 میلیارد متر مکعب آب در کشور تبخیر می شود و تنها 92 میلیارد متر مکعب آن به صورت روان آب جریان دارد.
او تصریح کرد: مجموع این میزان آب، همراه با 25 میلیارد متر مکعب آب برداشت شده از منابع آب های زیرزمینی و همچنین 13 میلیارد آب ورودی به کشور، 130 میلیارد متر مکعب آب تجدید شونده کشور را تشکیل می دهد.