در دولت یازدهم به دست آمد
به گزارش مدیریت روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی مهندس "سید ابراهیم علوی" گفت : بیشترین اعتبار جذب شده برای اجرای طرح های عمرانی مدیریت منابع آب استان در سال 95 به مقدار یک هزار و 150 میلیارد ریال بوده و در سالهای 94 ، 93 و 92 نیز در هر کدام به طور متوسط یکهزار و 50 میلیارد ریال اعتبار جذب و هزینه شده است.
وی بیان کرد: آبگیری سد غلامان، افزایش ظرفیت ذخیره سازی چهار سد در دست اجرای شرکت به میزان 23 میلیون متر مکعب، افزایش ظرفیت شبکه های آبیاری و زهکشی سدهای در دست اجرا به حدود 800 هکتار و همچنین آغاز عملیات اجرایی سد و شبکه گلمندره با ظرفیت ذخیره سازی 28 میلیون و 700 هزار متر مکعب، تکمیل طرح آبرسانی به شهر بجنورد و آغاز عملیات علاج بخشی سد بیدواز اسفراین ازمهمترین فعالیتهای اجرایی طرح های عمرانی مدیریت منابع آب استان در دولت یازدهم بوده است.
او همچنین واگذاری عمومی ارایه 27 خدمت از طریق دفاتر پیشخوان خدمات دولت به مردم، کنترل افت سطح آب زیرزمینی دشت اسفراین به میزان 100 میلیون متر مکعب، کنترل افت سطح آب زیرزمینی دشت شیروان به میزان 8 میلیون متر مکعب، نصب 800 دستگاه شمارشگر هوشمند آب و برق بر روی چاههای برقی دارای پروانه بهره برداری و همچنین پشتیبانی از 36 تشکل آب بران آب سطحی و زیرزمینی را از دیگر اقدامات مهم مدیریت منابع آب استان در چهار سال اخیر، برشمرد.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی حمایت از سرمایه گذاری به ویژه سرمایه گذاری خارجی را از اهداف این شرکت ذکر کرد و گفت: با صدور بیش از 400 مجوز تخصیص آب برای صنایع بزرگ و کوچک در سال 95 این شرکت مفتخر به کسب رتبه برتر جذب سرمایه گذاری استان در سال گذشته شده است.
مهندس علوی با اشاره به جلوگیری از برداشت غیرمجاز بیش از 67 میلیون متر مکعب آب که بوسیله انسداد چاههای غیر مجاز و کنترل و کاهش منصوبات چاههای مجاز به عنوان یکی دیگر از اقدامات این شرکت در دولت تدبیر و امید و گفت: مطالعات 219 کیلومتر حریم و بستر رودخانه های استان و اجرای حدود 40 کیلومتر ساماندهی رودخانه های داخلی و مرزی نیز در این مدت انجام شده است.
او حجم کل منابع آب تجدیدپذیر استان را سالانه یک میلیارد و 400 میلیون متر مکعب اعلام و تصریح کرد: 61 درصد از این حجم معادل 870 میلیون متر مکعب، آبهای سطحی تجدید شونده و 39 درصد نیز معادل530 میلیون متر مکعب آبهای زیرزمینی است. وی افزود: حدود یک پنجم آبهای سطحی تجدید شونده استان با شش سد ساخته شده در این استان تنظیم میشود و برای افزایش توان تنظیم آبهای سطحی استان، چند سد جدید در دست ساخت است.
به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی، روند اضافه برداشت بیرویه از آبهای زیرزمینی استان تاکنون موجب شده است وزارت نیرو توسعه بهرهبرداری از هشت دشت از 11 دشت استان را ممنوع اعلام کند و وضعیت منابع آب زیرزمینی در سه دشت اسفراین، جاجرم و شیروان بحرانی است.