به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی مهندس "علیرضا عامری" افزود: بررسی و ارائه راهکارهای اجرایی اصل 44 قانون اساسی در زمینه مدیریت منابع آب استان، بررسی نشت آب از سد بیدواز اسفراین با استفاده از ابزار دقیق و تعیین ارزش اقتصادی آب شیرین دره سه مورد از طرح های پژوهشی پایان یافته این شرکت است.
وی کارایی مدلهای هیدروگراف واحد در تعیین هیدروگراف سیلاب ، بهینه سازی سیستم ذخیره – پخش سیلاب در طرحهای تغذیه مصنوعی مستقیم سطحی، شبیه سازی عددی استفاده از آبشکن در کنترل مهاجرت مئاندرها و همچنین بهینه سازی ابعاد هسته رسی سدهای خاکی منطقه با استفاده از الگوریتم ژنتیک تحت شرایط پایدار هیدرولیکی را از دیگر طرح های پایان یافته پژوهشی انجام شده در این شرکت نام برد.
او گفت: هفت پروژه پژوهشی دیگر نیز در دست مطالعه است که طرح بررسی هجوم آب شور از کویر مرکزی به آبخوان اسفراین، بررسی بازده انتقال و توزیع آب و مدیریت بهینه بهره برداری در شبکه آبیاری سد بیدواز ، ارائه روش نوین در بررسی عوامل تغییر شکل سدهای خاکی و انتخاب مناسب ترین روش علاج بخشی به کمک ترانشه شناسایی و مایع رنگی از این موارد است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی، بررسی علل رشد جلبکی در مخازن پشت سدها و کانالهای انتقال آب و ارائه راهکارهای مناسب، بررسی روند تبخیر و تعریق گیاه مرجع در استان خراسان شمالی و و مدلینگ جریان پساب صنعتی در رودخانه با استفاده از CFD به منظور مدیریت منابع آب و محیط زیست و بکارگیری نیروگاه برق آبی کوچک بر روی خط انتقال آب با مطالعه موردی خطوط انتقال آب از سد شیرین دره به بجنورد را از دیگر طرح های در دست اجرا بر شمرد.
مهندس عامری گفت: شش پروژه پژوهشی دیگر نیز در این شرکت در دست بررسی برای انعقاد قرارداد است.
وی افزود: عناوین برخی از این شش پروژه، منشاءیابی رسوبات با استفاده از عناصر نادر خاکی ، بررسی حذف خدمات اپراتوری در بندهای انحرافی در طول دوره بهره برداری و وزمان وقوع سیلاب ، ارزیابی اثرات پساب کارخانه قند شیروان بر کیفیت منابع آبی منطقه و بهینه سازی بهره برداری از سدهای مخزنی شیرین دره ، بیدواز و شیروان با توجه به تغییرات به عمل آمده در ترکیب مصارف آبی تنظیمی است.
وی مبلغ تعهد ایجاد شده برای انجام پروژههای پژوهشی این شرکت را بیش از یک میلیارد و 600 میلیون ریال ذکر و اعلام کرد: یک تا دو درصد بودجههای عمرانی شرکت صرف پروژه های پژوهشی می شود.
مهندس عامری گفت: برای این کار سال 89 از محل طرح های عمرانی یک میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده است.