به گزارش مدیریت روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی مهندس "سید ابراهیم علوی" هدف از این کار را حفظ و صیانت از منابع آب برای تعادل بخشی منابع و مصارف آب زیرزمینی این منطقه ذکر کرد و گفت: نحوه واگذاری مدیریت مشارکتی منابع آب زیرزمینی دشت شیروان و فاروج در نشستی با حضور نمایندگان وزارت نیرو ، جهاد کشاورزی ، سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران و شرکت مدیریت منابع آب ایران بررسی شد.
وی مشارکت ذینفعان در مدیریت منابع را تنها راه نجات منابع آب زیرزمینی بیان کرد و گفت: امید است با تدوین، پیادهسازی و اجرائی کردن الگوی مدیریت مشارکتی بهرهبرداری از آبهای زیرزمینی در این دشت ساماندهی شود.
او ایجاد تعادل بین منابع و مصارف آب در دشت شیروان – فاروج، کاهش تقاضا و مصرف بر اساس آب قابل برنامه ریزی، افزایش بهرهوری، ارتقای سطح حفاظت کمی و کیفی و همچنین کاهش تصدیگری و توانمندسازی تشکل ها به لحاظ اداری و مدیریت منابع آب را از اهداف مهم این طرح ذکر کرد.
وی افزود: انتظار می رود با واگذاری مدیریت مصارف منابع محدود و قابل برنامه ریزی آب زیرزمینی، اضافه برداشت و برداشت های غیرمجاز ظرف چهار سال تحت کنترل قرار گیرد.
شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی پیشتر مدیریت مصرف منابع آب سطحی تنظیم شده سد بارزو در دشت شیروان، سد شیرین دره در مانه و سملقان و بیدواز در اسفراین را به تشکلهای مردم نهاد واگذار کرده است.