به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی، مهندس وحید واسطه، معاون حفاظت و بهره برداری این شرکت در این نشست، خواستار مشارکت جدی معلمان برای انتقال مفاهیم و چالشهای منابع آب استان و کشور به دانش آموزان شد و گفت: نقش معلمان و دانش آموزان در فرهنگ سازی و مصرف صحیح منابع آب در جامعه بر هیچ کس پوشیده نیست.
او افزود: با توجه به منابع آب بسیار محدود در استان، فرهنگ استفاده صحیح از منابع آب و سازگاری با کم آبی باید از طریق آموزش و پرورش و دانش آموزان در جامعه نهادینه شود.
او مجموع حجم آب موجود در کل سدهای استان را کمتر از 48 میلیون متر مکعب ذکر و تصریح کرد: در شرایط کنونی تنها حدود 20 درصد مخازن سدهای استان آب دارند.
وی تصریح کرد: منابع آب زیرزمینی استان را نیز در وضعیت مناسبی قرار ندارد و به علت برداشت بی رویه از منابع آب زیرزمینی استان، وزارت نیرو توسعه برداشت و حفر چاه جدید در هشت دشت از 11 دشت استان را ممنوع اعلام کرده است که در پنج دشت وضعیت بحرانی است.
او از معلمان رابط طرح داناب در این استان خواست، علاوه بر فعالیتهای در نظر گرفته شده در طرح دانش آموزی نجات آب در فرصتهای مناسب آموزشی، مفاهیم مصرف بهینه منابع آب را برای دانش آموزان بازگو کنند.
تفاهمنامه همکاری اداره کل آموزش و پرورش و شرکت آب منطقه ای برای اجرای طرح دانش آموزی نجات آب در این استان با هدف پوشش کل دانش آموزان دوره اول متوسطه استان به تعداد حدود 47 هزار نفر در اوایل آذرماه امضا شد و پس از برگزاری نشست آموزش نمایندگان مناطق آموزش و پرورش، نشستهای آموزشی توجیهی معلمان رابط اجرای این طرح در 457 آموزشگاه دوره اول متوسطه شامل پایه های هفتم، هشتم و نهم تحصیلی در شهرستانها در حال برگزاری است.
این نشستها تاکنون در شهرستانهای بجنورد، گرمه، جاجرم، اسفراین و راز و جرگلان برگزار شده است و برگزاری این نشستها در سایر شهرستانها شامل شیروان، فاروج و مانه و سملقان نیز در دستور کار است.
طرح دانش آموزی نجات آب موسوم به داناب با هدف نجات آب و ایجاد فرهنگ مصرف صحیح آب و سازگاری با کم آبی از سال 1390 با همکاری شرکت مدیریت منابع آب ایران و وزارت آموزش و پرورش در سراسر کشور اجرایی شده است و راهبرد اجرایی آن، یاری گرفتن از معلمان و دانش آموزان دوره اول متوسطه برای نهادینه کردن فرهنگ استفاده درست و به اندازه از منابع آب است.