به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی مهندس "علیرضا عامری" افزود: دشتهای شیروان و صفی آباد نیز وضعیت مشابهی دارند و سطح آب زیرزمینی در این دو دشت در دو دهه اخیر به ترتیب بیش از 11 و هشت متر پایین تر رفته است.
وی با اشاره به پیامدهای غیرقابل جبران برداشت بیش از اندازه از منابع آب زیرزمینی، اعلام کرد: به علت برداشتهای بیش از انداز و غیر مجاز از منابع آب زیرزمینی توسعه بهره برداری از این منابع در هفت دشت از 11 دشت استان ممنوع شده و سه مورد از این دشتها در وضعیت بحرانی قرار گرفته است.
به گفته او سالانه 890 میلیون متر مکعب آب از منابع زیرزمینی استان برداشت می شود و این درحالی است که تنها 790 میلیون متر مکعب از آبهای تجدید پذیراین استان آبخوانهای زیرزمینی را تغذیه می کنند.
او شمار چاههای موجود و مجاز برداشت آب در استان را سه هزار و 179 حلقه اعلام کرد و گفت: یکهزار و 194 حلقه چاه غیرمجاز نیز با برداشت سالانه 27 میلیون متر مکعب آب در استان شناسایی شده است.
مهندس عامری افزود: اضافه برداشت از چاههای دارای پروانه و برداشت غیرمجاز آب از چاههای بدون پروانه، معضل اصلی منابع آب زیرزمینی استان است و خسارت زیادی به این منابع وارد کرده است.