به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی، محمدرضا حسیننژاد استاندار خراسان شمالی نیز در این بازدید نقش کلیدی سد گلمندره در مهار سیل اخیر را توضیح داد و گفت: اگر سیل اخیر توسط این سد مهار نشده بود، اضافه شدن ۴ میلیون متر مکعب آب به سیلاب چه بسا ممکن بود فاجعه ای بدتر از فاجعه سیل اوایل دهه ی ۸۰ در دهمین منطقه رخ دهد.
او به کارکرد بسیار اساسی و مهم سد گلمندره در سیل اخیر اشاره کرد و افزود: سیل حوزهی آبریز گلمندره با ۲۵۰ مترمکعب در ثانیه در سد گلمندره مهار شد و اگر این حجم سیلاب به سیلاب سایر حوزههای آبریز منطقه افزوده میشد خرابیها و خسارات به مراتب بیشتر میشد.
مهندس سید عقیل مرتضوی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی نیز در این بازدید میزان ورودی سیلاب اخیر به این سد را در اوج جریان، 480 متر مکعب بر ثانیه ذکر کرد و گفت: در زمان جریان سیلاب، میانگین ورودی سیلاب به مخزن سد 250 متر مکعب بر ثانیه بوده است.
وی توضیح داد: با توجه به اهتمام دولت سیزدهم طی دو سال اخیر در تصویب و ابلاغ اعتبارات مورد نیاز، تکمیل ساخت این سد در اولویتهای دولت سیزدهم قرار گرفته بود.
او تصریح کرد: این سد از نوع خاکی با هسته رسی است و عملیات اجرایی آن حدود 91 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای ساخت این سد تاکنون حدود 663 میلیارد تومان هزینه شده است.
وی گنجایش ذخیره سازی آب در مخزن این سد را 28 میلیون و 700 هزار متر مکعب آب ذکر کرد و گفت: هدف از ساخت این سد، کنترل سیلاب ورودی به جنگل گلستان، بهبود وضعیت کشاورزی در اراضی پایاب و رونق وضعیت صنعت و اقتصاد در منطقه است.
مهندس مرتضوی اظهار داشت: با بهره برداری از این سد سالانه 9 میلیون و 300 هزار متر مکعب آب برای پوشش یکهزار هکتار از زمینهای پایین دست تنظیم می شود.
ساختگاه سد گلمندره در کیلومتر 130 جاده بجنورد به آزادشهر قرار دارد.